BLOGI

Kuinka meikkisiveltimet puhdistetaan? Helpot ohjeet

Hyvät meikkisiveltimet ovat onnistuneen meikin A ja O, se on selvä (hei, eihän kirurgikaan leikkaa keittiöveitsillä, vai mitä?), mutta jotta siveltimet toimisivat juuri niin kuin pitääkin, on oikeanlainen "välinehuolto" myös tärkeä osa meikkaamista.Miksi puhdistaisin meikkisiveltimet?


Tässä suhteessa suutarin lapsella ei aina ole ollut kenkiä, sillä itse tunnustan joskus pesseeni omat siveltimeni harvemmin kuin pitäisi, ja voin todellakin sanoa kokemuksesta että se vaikuttaa meikkauksen lopputulokseen todella paljon (lisäksi se pöpöjen määrä, hyh, en halua edes tietää kuinka paljon puuterisiveltimeen kertyy baktreereja viikossa!). Asiakasmeikeissä puhdistan siveltimet jokaisen asiakkaan välillä, ja nykyään olen tehnyt itselleni myös omien meikkisiveltimien pesusta mukavan jokaviikkoisen rutiinin.


Joka tapauksessa, meikkisiveltimien oikenlainen puhdistus ja säilyttäminen on tärkeä osa meikkaamista, ja se on syytä opetella alusta saakka tekemään oikein ja oikeilla tuotteilla. Parhaatkaan siveltimet eivät toimi hyvin, jos ne ovat likaiset. Puhumattakaan siitä, miten paljon likaiset siveltimet levittelevät bakteereja ympäri kasvoja.
Millä meikkisiveltimet puhdistetaan?


Yleinen ohjenuora kuuluu, että meikkisiveltimet pestään kerran viikossa, jos meikkaat päivittäin.


Kuinka paljon on sitten väliä sillä, mitä tuotetta käyttää sivellinten pesuun? On sillä väliä, koska laadukkaatkin siveltimet eivät pysy ikuisuuksia hyvänä jos niitä pesee väärillä tuotteilla. Uskallan sanoa, että yleisesti ottaen kaikki tuotteet, jotka on tarkoitettu meikkisiveltimille, on ok. PAITSI että erilaiset alkoholia sisältävät meikinpuhdistussuihkeet ja desifioivat geelit voivat pitkäaikaisessa käytössä kuivattaa siveltimiä, joten niitä en suosittele jatkuvaan käyttöön.

Eli siis siveltimille tarkoitetut saippuat, -geelit, -vaahdot ynnä muut ovat oikein loistava valinta, mutta desinfioivia suihkeita ja geelejä en käyttäisi jokaisen pesun yhteydessä.


Korostan, että kirjoitan tämän tekstin kuluttajaa ajatellen, eikä samat säännöt päde välttämättä ammatikseen meikkaavalle. Tietysti desinfiointi on tärkeää kun samoilla siveltimillä suditaan useita ihmisiä, mutta omassa henkilökohtaisessa käytössä liika desinfiointi on mielestäni tarpeetonta ja useimmiten säännöllinen pesu on riittävä puhdistus siveltimille.


Siveltimille tarkoitetut saippuat, -geelit, -vaahdot ynnä muut ovat oikein loistava valinta, mutta desinfioivia suihkeita ja geelejä en käyttäisi jokaisen pesun yhteydessä.


Jos meikkilaukustasi löytyy paljon aitokarvaisia siveltimiä, paremman puutteessa myös esimerkiksi shampoo sopii hyvin sivellinten pesuun ja se on usein myös hellävaraisin vaihtoehto. Astianpesuainettakin joku käyttää, ja sillä varmasti tulee ainakin todella puhdasta, mutta jatkuvassa käytössä suosittelen käyttämään erityisesti meikkisiveltimille tarkoitettua tuotetta. Silloin, kun tarvitset tehokkaamman puhdistuksen (kuten usein esimerkiksi meikkivoidesivellin tarvitsee), tai peset siveltimiäsi harvemmin, voit käyttää tehokkaampaa tuotetta, kuten saippuaa tai jopa käsitiskiainetta.


Kuitenkin, riippuu niin siveltimestä, käyttötarkoituksesta kuin pesuvälistäkin, millaista tuotetta kannattaa suosia.


Tässä muutama hyvä nyrkkisääntö:


1. Voidemaisille tuotteille tarkoitetut siveltimet voivat vaatia pesua useammin ja pesevämmillä tuotteilla, kuin puuterimaisille tuotteille tarkoitetut siveltimet.


2. Aitokarvaiset harjakset imevät tehokkaammin meikkiä itseensä kuin synteettiset harjakset ja voivat vaatia pesua useammin.


3. Tummat luomivärit saattavat tarvita useamman pesukerran tai pesevämmän tuotteen.


4. Geelimäiset pesutuotteet ja saippuat ovat pesevämpiä kuin emulsiomaiset.


5. Synteettiset harjakset usein kestävät myös pesevämpiä tuotteita kuin aitokarvaiset, kuten saippuaa tai käsitiskiainetta.


Meikkisiveltimien peseminen


Meikkisiveltimien pesu itsessään on hyvin yksinkertaista. Kastele ensin sivellin lämpimään veteen ja purista enimmät vedet pois. Annostele siveltimeen pesutuote ja hankaa sivellintä varovasti. Pesuotteet saavat olla napakat, mutta kuitenkin hellävaraiset. Laadukkaat siveltimet kyllä kestävät pesun ja hieman voimakkaammankin hieromisen, ja ensimmäinen puhdistuskerta onkin oiva testi uudelle siveltimelle - jos harjaksia lähtee pesussa paljon irti, on siveltimen liimakiinnitys erityisen heikko.


Huolehdi, että saat kaiken meikin pois myös aivan harjasten tyvestä, ja huuhtele. Toista tarvittaessa ja jatka niin kauan, että huuhteluvesi on kirkasta. Jätä lopuksi siveltimet pyyhkeen päälle vaaka-asentoon kuivumaan.Tein muuten mahtavan löydön muutama viikko sitten Sokokselta, kun bongasin tämän meikkisiveltimien pesukintaan. Kyseessä on siis tuollainen kuminen (en ole tosiasiassa ihan varma, mitä matskua kyseinen väline on) apuväline meikkisiveltimien puhdistukseen.Kintaan aaltoilevaa pintaa vasten hankaamalla siveltimien pesusta sai todellakin kaiken irti! Saippua vaahtoutui todella loistavasti, ja puhdistus sujui paljon nopeammin ja tehokkaammin kuin pelkästään käsin pesemällä. Olin todella positiivisesti yllättynyt, sillä esimerkiksi mineraalimeikkisiveltimiä pestessä olen huomannut, että tiiviiden harjasten väleihin jää helposti likaa ja tämä pesukinnas helpotti puhdistusta huomattavasti.Toivottavasti sait paljon uutta asiaa irti tästä postauksesta. Tein aiheesta myös videon YouTubeen, ja sen voit katsella tästä linkistä tai alapuolelta:Kivoja meikkisiveltimien pesuhetkiä!


- Anni