• Anni Kainulainen

Microblading: Täydelliset kulmakarvat vuodeksi

Updated: Apr 14, 2018


Olet jo ehkä saattanut kuulla microbladingista, kestokulmakarvoista tai 3D-kulmista. Termejä ja nimiä on lukuisia erilaisia, mutta nämä kaikki kolme tarkoittavat yleensä samaa asiaa. Microblading on uusi kauneuspalvelu, jolla saadaan aikaan luonnolliset ja kauniit kulmakarvat todella pitkäksi aikaa, jopa 10-12 kuukaudeksi.

Kiinnostuitko? Lue siis eteenpäin!


Tässä blogitekstissä kerron kaiken mitä olet aina halunnut tietää microblading-käsittelystä.

MITÄ MICROBLADING ON?


Microblading-käsittelyn aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin kulmakarvojen alueelle. Microbladingissa kulmakarvat tehdään niin sanotulla 3D-tekniikalla, eli jäljitellen mahdollisimman tarkasti kulmakarvojen luonnollista ulkonäköä. Toimenpide muistuttaa hyvin paljon tatuoimista tai kestopigmentointia, mutta näihin käsittelyihin verrattuna microbladingissa on muutamia suuria eroja.


Microblading-tekniikalla tehtynä kulmista saadaan äärimmäisen kauniin muotoiset, luonnolliset ja terävälinjaiset. Microblading-kulmat myös kuluvat ihosta täysin noin 10-12 kuukaudessa, kun taas kestopigmentointi saattaa pysyä ihossa vuosia ja tatuointi koko loppuelämän. Jos microbladingia halutaan ylläpitää, suosittelemme vahvistuskäsittelyä noin kuuden kuukauden kuluttua ensilaitosta.


MIKSI?


Kauniit kulmakarvat antavat huolitellun ilmeen, kohottavat katsetta ja tekevät nuoremman näköiseksi. Kauniit, huolitellut kulmat huomataan aina, ja ne ovat myös onnistuneen meikin perusta. Kestokulmakarvat säästävät aikaa aamuisin, koska meikkaaminen helpottuu ja nopeutuu (tai voit skipata sen kokonaan!) ja käsittelyn vaikutus pysyy huomattavasti kauemmin kuin esimerkiksi pelkkä kulmien kestoväri. Microblading sopii kaikille, jotka haluavat parantaa kulmakarvojensa väriä tai muotoa.


Mitä eroa on microbladingilla ja kestopigmentoinnilla? Entä kulmien värjäyksellä? Lyhyesti sanottuna – microbladingilla saadaan huomattavasti kestävämpi ja näkyvämpi lopputulos kun kulmakarvojen kestovärjäyksellä, mutta lyhytkestoisempi ja skarpimpi lopputulos kuin pigmentoimalla tai tatuoimalla.


Miksi sitten valita lyhytkestoisempi microblading tatuoinnin tai pigmentoinnin sijaan?

Vain harva haluaa kasvoihinsa sellaisen muutoksen, joka kestää muuttumattomana useita vuosia tai koko loppuelämän. Kulmakarvamuoti ja omat mieltymykset voivat muuttua vuodessa hyvin paljon, joten siksi emme tee kulmakarvoja tekniikalla joka säilyy useita vuosia. Haluamme että asiakkaalla on aina  mahdollisuus muuttaa kulmien muotoa ja väriä jälkikäteen säännöllisesti ja tämän takia microblading on loistava valinta sinulle, joka haluat helppoutta arkeen ja ryhtiä ulkonäköön.

MITEN?

Käsittelyssä kulmakarvojen alueelle tehdään pieniä, ohuita viivoja erityistä tekniikkaa noudattaen. Viivat muodostetaan siten, että ne muistuttavat oikeita kulmakarvoja, joten siksi microblading-tekniikalla saadaan aikaan hyvin luonnollinen lopputulos. Käsittelyssä käytämme SharpBrowsin erikoisteriä, jotka koostuvat 11-14 pienen pienestä terästä. Terä viiltää ihon pintakerroksen ja työntää pigmentin ihoon.

Ennen toimenpidettä tehdään suunnitelma ja luonnos suoraan asiakkaan iholle. Käytämme Branco Babicin suunnittelemia erikoistyökaluja, joilla mitataan asiakkaalle täydellisen symmetriset kulmakarvat asiakkaan omat toiveet ja luusto huomioon ottaen. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen viivoilla kulmakarvapigmenttiä käyttäen. Huomaa, että ääriviivoja emme tee pigmentillä, vaan rajat pyyhitään iholta pois, jotta kulmista tulee mahdollisimman luonnollisen näköiset.

Golden Ratio tool, jonka avulla kulmakarvat saadaan täydellisen symmetrisiksi.

Kuvassa asiakkaalle on tehty omien kulmakarvojen päälle luonnos, josta näkyy tulevien kulmien ääriviivat. Nämä ääriviivat pyyhitään myöhemmin pois, ja microblading tehdään viivojen sisäpuolelle.


Microblading-käsittelyn jälkeen ihon annetaan parantua vähintään kolme viikkoa, jonka jälkeen tehdään vahvistus. Vahvistuskäsittely on erittäin tärkeä osa microblading-kulmakarvojen tekoa, sillä ensimmäisen kerran jälkeen pigmentti poistuu aina jonkin verran ihosta. Jotta lopputuloksesta saadaan niin kestävä kuin mahdollista, on kulmiin aina tehtävä vahvistus noin kuukauden kuluttua ensikäsittelystä.


SATTUUKO SE?


Kipukynnys on todella yksilöllinen jokaisen asiakkaan kohdalla, ja myös ihotyyppi vaikuttaa kipuun. Microblading ei satu yhtä paljon kuin oikean tatuoinnin tekeminen, mutta käsittely voi tuntua inhottavalta aluksi. Kivusta ei kannata olla kovin huolissaan etukäteen, koska se on todella yksilöllistä ja mahdollinen kivun tunne kestää vain hetken. Käytämme käsittelyssä puudutusainetta, mutta ensimmäiset linjat tehdään aina ilman puudutusta, jotta puuduteaine ei pääse vaikuttamaan kulmien symmetrisyyteen.


ONKO SE TURVALLISTA?


Käytämme SharpBrowsin luonnollisia pigmenttejä, jotka ovat turvallisia iholle. Käytämme aina nitriilikäsineitä ja noudatamme täydellistä hygieniaa käsittelyn aikana, joten voit olla varma että olet meillä hyvissä käsissä.


Lisäksi kun noudatat kotihoito-ohjeita kolmen viikon ajan hoidosta, voit olla huoletta eikä käsittelystä koidu sinulle mitään harmia.

TARVITSEEKO MINUN OTTAA VAPAAPÄIVÄ TOIMENPITEEN TAKIA?

Ei tarvitse. Varaudu ihon pieneen punoitukseen ja siihen, että kulmien väri on tummempi ja muoto hiukan paksumpi kuin haluttu lopputulos. Microbladingin takia ei kuitenkaan tarvitse ottaa vapaapäivää töistä tai koulusta, vaan voit jatkaa päivääsi heti täysin normaalisti.


KUINKA KAUAN IHON PARANEMINEN KESTÄÄ?


Noin kolme viikkoa, jos noudatat kotihoito-ohjeita.


ONKO OLEMASSA JOTAIN ESTEITÄ MICROBLADINGIN TEKEMISELLE?


On olemassa joitakin harvinaisia ihotyyppejä, joille microblading ei sovi. Lähtökohtaisesti microblading tehdään aina normaalille, terveelle iholle. Jos sinulla on jokin iho-ongelma, emme suosittele microbladingia, mutta kysy aina koulutetun microblading-ammattilaisen mielipidettä.

Eräitä esteitä microbladingin tekemiselle on esimerkiksi:


– Hyvin rasvainen iho (pigmentti ei välttämättä pysy niin hyvin)

– Psoriasis

– Taliköhnäihottuma (Sebhorreic Dermatitis)

– Keloiditaipuvainen iho

– Useimmat lääkitykset, joilla on voimakas vaikutus kehoosi (emme suosittele lääkkeiden käyttöä 48 tuntiin ennen käsittelyä)

– Raskaus

– Vakavat krooniset sairaudet

– Alaikäisyys


Tule mielellään aina terveenä microblading-käsittelyyn. Jos sinulla on esimerkiksi flunssa, kannattaa odotella että tauti menee ohi.

Tullessasi meille microblading-käsittelyyn, saat tarkat tiedot kirjallisena kaikesta, joka voi vaikuttaa kulmien pysyvyyteen.


KUINKA KAUAN KÄSITTELYYN MENEE?


Aikaa koko toimenpiteeseen varataan noin kaksi tuntia. Tähän aikaan sisältyy kulmien suunnittelu, luonnostelu, microbladingin teko ja tarkat jälkihoito-ohjeet. Asiakas saa aina mukaansa kotihoito-ohjeet kirjallisena ja pyynnön olla microblading-ammattilaiseen yhteydessä jos kysymyksiä ilmaantuu.


MITEN MINUN TÄYTYY VALMISTAUTUA KÄSITTELYYN?


Ei sen kummemmin, mutta käsittelyyn tullessasi huomioi nämä muutamat asiat:


– Vältä lääkkeitä juuri ennen käsittelyä. Vähintään 48 tuntia ennen toimenpidettä tulisi välttää aspiriinia, ibuprofeiinia ja muita kipulääkkeitä. Asiakkaan tulisi välttää myös vereen vaikuttavia lääkityksiä ja muutenkin lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus elimistöön.

– Älä nauti alkoholia ennen toimenpidettä. Jos olet käyttänyt suuria määriä alkoholia 48 tuntia ennen käsittelyä, suosittelemme siirtämään aikaasi.

– Älä käytä tuotteita, joissa on Retinoli-A:ta (tretinoiinia). Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista

– Älä käytä AHA-ihonhoitotuotteita tai anti aging-tuotteita ennen toimenpidettä. Suosittelemme välttämään AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua myös lopettamaan anti-aging tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.


MITÄ MINUN PITÄÄ TEHDÄ KÄSITTELYN JÄLKEEN?


On erittäin tärkeää pitää iho ja kulmat puhtaana. Vältä myös aurinkoa sekä julkisia uima-altaita, solariumia, saunaa, voimakasta hikoilua, kulmameikkiä ja voimakkaita hoitoja kasvojen alueella koko parantumisen ajan (kolme viikkoa). Älä myöskään koskettele kulmiasi tai raavi niitä.


Iho voi hiukan kutista ja kulmakarvoista voi alkaa parantumisvaiheessa irtoamaan pieniä kuolleita ihonpalasia, mutta älä siitäkään huolimatta koske kulmiin tai revi kuollutta ihoa. Kun noudatat kotihoito-ohjeita tarkasti, kulmat pysyvät hyvänä ja microbladingin ottaminen on täysin turvallista.


ENTÄ JOS EN PIDÄ LOPPUTULOKSESTA?


Toki, kuten lähes kaikissa ulkonäköä muuttavissa toimenpiteissä, näin voi käydä, mutta pyrimme aina koko sydämestämme siihen, että asiakas on tyytyväinen microblading-kulmakarvoihinsa. Tämän takia asiakkaan on varattava aina ensin aika konsultaatioon ennen varsinaista toimenpidettä.


Konsultaatiossa käydään suullisesti läpi asiakasta mietityttävät asiat ja keskustellaan tulevien kulmakarvojen ulkonäöstä, muodosta ja väristä ja annamme asiakkaan kertoa toiveensa ja mielipiteensä. Konsultaatio kestää noin 15 minuuttia ja se tehdään vähintään kaksi päivää ennen microblading-toimenpidettä. Konsultaatiosta asiakas saa myös mukaansa tarkat ohjeet, kuinka microbladingiin valmistaudutaan ja kattavasti tietoa microbladingista.


Varaamme itse käsittelyyn aina hyvin aikaa, jotta luonnoksesta tulee niin hyvä kuin mahdollista, emmekä tee käsittelyä ennen kuin asiakas on nähnyt ja hyväksynyt suunnitelman.


Anna aina oikean ja työlleen omistautuneen ammattilaisen tehdä kulmakarvasi, ja perehdy microbladingiin katselemalla kuvia microblading-kulmakarvoista, jotta tiedät mitä odottaa.


Jos haluat vaivattomat, kauniit ja luonnolliset kulmakarvat, on microblading sinun valintasi. Olen itse sertifioitu SharpBrows-ammattilainen ja teen microblading-kulmakarvoja omassa kauneushoitolassani Beauty by Annissa Tampereella.

Tässä muutamat kulmat, jotka olen tehnyt koulutuksessa ja heti koulutuksen jälkeen:Asiakkaani ovat olleet erittäin tyytyväisiä microblading-kulmakarvoihinsa. Taidokkaasti tehdyt microblading-kulmat helpottavat arkielämää, nopeuttavat aamuja ja tuovat luonnollista ryhtiä ilmeeseen!


Tervetuloa kokeilemaan! Voit varata ajan konsultaatioon osoitteesta www.beautybyanni.fi/ajanvaraus

0 comments
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Lataa tästä Beauty by Annin tietosuojaseloste.

© 2020 by Anni Kainulainen.

050 412 1377

Viinikankatu 22

33100 Tampere