BLOGI

Seitsemän kulmasyntiä: Kuinka välttää pahimmat kulmakarvamokatKulmat on melkeinpä tärkein, mutta myös haastavin osa meikkausta. Pienillä korjausliikkeillä siinäkin voi kehittyä mestariksi.

Kulmakarvat ovat yksi tärkeimmistä elementeistä kasvoissa. Väärin meikatut kulmakarvat voivat saada kasvot näyttämään vihaisilta, väsähtäneiltä tai surullisilta ja tehdä koko muusta meikistä hailakan tai suttuisen näköisen. Kulmakarvojen oikeaoppinen muotoilu ja väri on edullisin mahdollinen kasvojenkohotus, tapasi kosmetologikoulun opettajani sanoa, ja sanonta pitääkin täysin paikkaansa.


Kulmakarvojen oikeaoppinen muotoilu ja väri on edullisin mahdollinen kasvojenkohotus.

Seuraavaksi kerron seitsemän yleisintä virhettä kulmakarvojen meikkauksessa ja muotoilussa, jotta osaisit paremmin välttää mokat, joita itse niin kovin harvoin huomaa.


1. Väärä väri


Hiusten väristä riippumatta, kulmakarvoissa useimmille meistä sopii parhaiten kylmän sävyinen ruskea. Punapäät saavat luvan käyttää punertavaa sävyä, ja useimmiten heillekin passaa parhaiten hennosti lämpimään taittava (ei varsinaisesti punainen) sävy.


Kulmakarvojen vaaleus/tummuus on hyvin henkilökohtainen asia, ja osittain myös makukysymys, mutta karkeasti voidaan sanoa, että blondit saavat meikata kulmansa hiusväriä asteen tai kaksi tummemmaksi ja oikein tumma- ja mustahiuksiset asteen tai kaksi vaaleammaksi. Vaaleahiuksisella hiusten väriset kulmat näyttävät usein liian hailakoilta ja saavat kasvot näyttämään ryhdittömiltä ja valjuilta. Tummahiuksisella liian tummat kulmakarvat saavat usein yleisilmeen näyttämään liian kovalta ja vihaiselta.


2. Epätasainen väri


Ihanteelliset kulmakarvat ovat väriltään kauniin tasaiset tai kauniisti liukuvärjätyt. Epätasainen väri on lopputuloksena helposti, jos et esimerkiksi jaksa tai osaa häivyttää kulmakarvojen rajoja riittävästi (näitä näkee niin sanottujen "instakulmien" suosion myötä todella paljon), tai omat kulmakarvasi ovat todella vaaleat (tästä syystä suosittelen kulmien värjäystä niille, joilla on todella vaaleat kulmat!). Myös vääränlaisilla tuotteilla voi lopputuloksena olla helposti epätasainen jälki.Värin epätasaisuus saa kulmat näyttämään sotkuiselta ja vie koko meikistä ryhtiä. Jos kulmakarvasi ovat kovin vaaleat, voi täydellisen tasaisen värin saavuttaminen olla vaikeaa. Siksi suosittelen kulmien kestovärjäystä.

Instagramissa törmää usein kulmakarvoihin, joiden ala- tai yläreunaa (tai molempia) on korostettu todella voimakkaasti niin, että reunat ovat kulmakarvan keskiosaa huomattavasti tummemmat. Tämä ei toki ole varsinainen virhe, ja kyseessä on paljolti makuasia, kuinka paljon haluaa kulmakarvojen reunoja korostaa. Jos siis haluat korostaa kulmakarvojen ala- tai yläreunaa "instatyyliin", niin muista tehdä todella hyvä häivytys; reunat eivät saa korostua/erottua liikaa muusta kulmakarvasta.Vaikka tumma kulmien reuna näyttääkin parhaimmillaan todella kauniilta, tekee se huonosti häivytettynä kulmakarvasta sotkuisen näköisen.

2. Väärä muoto


Kulmakarvan oma, luonnollinen muoto kertoo yleensä aina parhaiten sen, mikä kenenkin kasvoihin parhaiten sopii. Kulmakarvoja ei kannata lähteä tekemään esimerkiksi korkeammalle tai matalammalle kuin missä omat karvat luonnostaan kulkevat. Liian korkealle sijoitetut kulmakarvat saavat sinut näyttämään yllättyneeltä ja liian matalalle sijoitetut kulmakarvat taas tekevät silmäluomista raskaat. Kulmakarvat voivat olla myös liian pyöreät, liian kulmikkaat, liian epäsymmetriset... Listaa voisi jatkaa vaikka ja kuinka.


Mitä jos omia kulmakarvoja ei juuri ole antamassa osviittaa sopivasta muodosta? Tällöin oikea muoto täytyy hakea omin neuvoin ja se onkin haastavin osuus, mutta älä lannistu! Harjoitus tekee mestarin ja silmä harjantuu pikku hiljaa näkemään omille kasvoille sopivimman kulmakarvan muodon.


Seuraavassa postauksessa kerron enemmän kulmakarvan oikeasta muodosta ja kerron muutaman näppärän vinkin kulmakarvojen ihanteellisen muodon löytämiseen. Tästä siis lisää myöhemmin!


3. Muodottomat kulmakarvat


Kulmakarvojen meikkaus lähtee kulmakarvojen oikeaoppisesta muotoilusta. Jos tiedä, kuinka sinun tulisi muotoilla kulmakarvasi, kannattaa marssia ammattilaisen pakeille ja antaa kosmetologin loihtia sinulle kaunis muoto kulmakarvoihisi. Sen jälkeen sinun tarvitsee enää vain säännöllisesti nyppiä muutamat hajakarvat pois aina kun niitä ilmaantuu, ja kulmakarvojen ammattimaisesta muotoiluista on sinulle iloa pitkäksi aikaa! Jos kulmakarvasi ovat todella vaaleat (kuten minulla), suosittelen harkitsemaan myös kulmien värjäystä samalla, sillä se helpottaa meikkausta TODELLA paljon!


5. Liiallinen kulmakarvojen korostaminen


Toinen Instagramin myötä tullut kumakarvatrendi on kulmakarvojen korostus peitevärillä. Parhaimmillaan peiteväri kulmien ympärille tekee kulmakarvoista uskomattoman kauniit ja skarpit, mutta metsään mennään siinä kohtaa, kun peiteainetta on liikaa, se on liian vaaleaa tai sitä ei ole häivytetty riittävästi.


Valitse kulmakarvojen korostukseen peiteaine, joka on lähellä meikkivoiteesi sävyä ja lisää peiteainetta maltillisesti ohut kerros napakalla siveltimellä tarkasti kulmkarvojen reunaa pitkin ja muista häivyttää hyvin. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kulmien alareunan korostusväri voi olla myös hitusen vaaleampi kuin meikkivoidesävy, sillä se korostaa kauniisti kulmaluuta ja avartaa katsetta kummasti. Kulmien yläpuolelle taas suosittelen pysymään luonnollisessa sävyssä, joka ei juuri erotu muusta ihostasi (tai voit jättää yläreunan rajaamatta kokonaan).Liiallinen kulmien korostus tuo kulmiin tarpeetonta korostusta. Tällainen meikkaustyyli sopii paremmin esimerkiksi näytöslavoille.

6. Liian lähellä/kaukana toisistaan olevat kulmat


Liian lähellä toisiaan olevat kulmakarvat tuntuvat erityisesti teineillä olevan yleisiä. Enkä oikein tiedä, mistä se johtuu! Ehkä siitä, että kulmakarvan alkua yritetään häivyttää... ja häivyttää... ja häivyttää. Ups, toinen kulma meni liian pitkäksi, no, tehdään toinenkin samalla tavalla. Ja vielä vähän... Lopputuloksena on se, että kulmien väliin mahtuisi enää viiden sentin kolikko. Me ollaan kaikki tehty tämä sama moka joskus, eikö vain?Lähellä toisiaan olevat kulmakarvat tekevät ilmeestä helposti tuiman, ja kulman muoto näyttää epäluonnolliselta ja "venyneeltä".

Lähellä toisiaan olevat kulmat tekevät ilmeestä helposti vihaisen ja tuiman, ja kulmakarvan muoto näyttää erikoiselta ja venyneeltä, mutta liian kaukana toisistaan olevat kulmakarvat ole sen parempi vaihtoehto. Liian kaukana toisistaan olevat kulmakarvat tekevät kasvojen ilmeestä helposti hämmästyneen, kasvot näyttävät leveämmiltä ja silmät näyttävät olevan kauempana toisistaan kuin ne oikeasti ovat.


Liian kaukana toisistaan sijaitsevat kulmat saavat kasvot näyttämään leveämmiltä ja silmät näyttävät olevan kauempana toisistaan kuin ne oikeasti ovat.


7. Häivyttämättömät ja liian kulmikkaat kulmakarvat


Kulmakarvojen alku on parhaimmillaan kauniisti häivytetty. Kulmikas ja voimakas kulmakarvan alku tekee yleisilmeestä laatikkomaisen ja raskaan. Muista aina häivyttää kulmakarvan alku erittäin huolellisesti.


Nämä eivät ole pahimmat mahdolliset kulmakarvat, mutta ihan pienellä häivytyksellä niistäkin olisi saanut täydelliset!


Oletko joskus mokaillut kulmakarvojen kanssa? Mä ainakin olen, ja monta kertaa! Toivottavasti tästä postauksesta oli sulle apua ihannekulmakarvojen metsästykseen. Seuraavassa postauksessa kerron lisää vinkkejä ja tarkempia konkreettisia oheita siihen, kuinka ihanteelliset kulmakarvat meikataan.


Kivoja meikkaustuokioita toivottaen,


Anni