SOKEROINTI

Hyvä tietää sokeroinnista:

Sokerointi on luonnonmukainen karvanpoistomenetelmä, jolla voidaan poistaa karvaa mistä tahansa kehon alueelta, ja mikä parasta, menetelmä on iholle todella hellävarainen. Sokeroinnin jälkeen iho on karvaton, ja myös tuntuu pehmeältä ja silkkiseltä, sillä sokeri kuorii ihoa tehokkaasti.
 

Vartalosokerointi on todella vanha karvanpoistomenetelmä. Sen juuret ovat muinaisessa Egyptissä asti, ja sokeroinnilla on pitkät perinteet myös Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä. Sokerimassa on 100 % luonnontuote, joka on valmistettu useimmiten vedestä, arabikumista, glukoosista ja sitruunamehusta. Tässä välissä on hyvä mainita, että hoitolassani käyttämäni erinomainen Helmi-sokeri ei kuitenkaan sisällä sitruunamehua, joten kyseinen sokeri sopii myös sitrusallergisille. Tämä on loistava juttu, sillä todella monet muut markkinoilla olevat sokerit sisältävät olennaisena ainesosanaan sitruunaa, ja se rajaa heti osan käyttäjäkunnasta pois.
 

Miksi sokerointi?


Sokerointi on erittäin ihoystävällinen tapa poistaa karvoja karvatuppea myöten. Sokerimassa ei tartu eläviin ihosoluihin, joten iho ei vahingoitu sokerin käytöstä, itse asiassa päin vastoin – tarttuessaan ainoastaan karvoihin ja kuolleisiin ihosoluihin, on sokerointi erinomainen kuorinta iholle. Sokeri on vesiliukoista ja sillä voidaan poistaa vieläkin lyhyempiä karvoja kuin vahauksella, ja sokeroimalla sisäänkasvaneita karvoja ja karvatupentulehduksia tulee vähemmän. Säännöllisellä sokeroinnilla on mahdollista vähentää ja heikentää karvoitusta tehokkaasti, ja menetelmällä iho pysyy karvattomana pitkään. Sokeri sopii kaikille ihotyypeille ja sekä miehille että naisille.
 

Mistä paikoista karvoja voidaan poistaa sokerilla?


Yleisimmät paikat poistaa karvoja sokerilla on sääret, reidet, bikinirajat, kainalot, käsivarret ja kasvot. Sokeroinnilla voidaan kuitenkin poistaa karvoja lähes mistä tahansa kehon alueelta.
 

Sattuuko se?


Sokerimassa levitetään iholle karvojen kasvusuunnan vastaisesti, ja vedetään pois karvan luonnollisen kasvusuunnan mukaisesti. Tämän takia sokerointi aiheuttaa vähemmän kipua, ihon ärsytystä ja karvojen katkeilua kuin muut karvanpoistomenetelmät, ja punoitustakin esiintyy harvemmin. Ensimmäinen kerta sokeroinnissa voi nipistää, mutta kipu on hyvin yksilöllistä.
 

Karvani ovat tummat, voiko tästä päätellä että sokerointi sattuu minulla enemmän kuin sellaisella, jolla on vaaleat karvat?
 

Ihokarvan väri ei suoraan kerro karvatupen laadusta. Jos karvatuppi on paksu, sattuu sen poistaminen enemmän kuin ohuen, mutta tupen laatu voidaan todeta vasta ihokarvan poistuttua.
 

Kuinka usein sokerointia kannattaa tehdä?


Säännöllisellä sokeroinnilla voidaan vaikuttaa karvatupen laatuun (eli paksuuteen), ja jo 3-4 sokerointikerran jälkeen ihokarvat ovat muuttuneet selkeästi pehmeämmiksi ja ohuemmiksi ja karvatuppi on heikentynyt. Sokeroinnissa olisi hyvä käydä 3-4 viikon välein.


Onko sokerointi hygieenistä ja turvallista?
 

On! Samaa sokerimassaa ei käytetä uudelleen toiselle asiakkaalle, joten sokeroinnissa ei synny riskiä bakteerien leviämisestä. Sokerointi ei missään tapauksessa riko ihoa, ja sokeria käytetään ihonlämpöisenä tai hiukan sitä lämpimämpänä, joten se ei myöskään polta.
 

Onko sokerointiin tuleminen noloa ja kiusallista?


Höpö höpö! Meille sokerointiin tullaan rehottavalla karvoituksella, mutta pois lähdetään aina siistinä ja huoliteltuna! Ihokarvat ovat maailman luonnollisin asia, ja niistä huolehtiminen on normaalin hygienian ylläpitämistä ja jokaiselle naiselle arjen luksusta.
 

Kenelle sokerointi ei sovi?
 
 • Jos ihosi on ohentunut jonkin sairauden tai lääkityksen takia (esimerkiksi Roaccutan) tai jos yleiskuntosi on heikentynyt huomattavasti jonkin sairauden vuoksi. Jos käytät vakituista lääkitystä, varmista lääkäriltäsi etukäteen sokeroinnin soveltuvuus sinulle.

 • Auringon polttamalle iholle

 • Tulehtuneelle iholle

 • Tuoreiden arpien päältä

 • Alueille, joissa on suonikohjuja, mustelmia, syyliä, luomia tai varsiluomia

 • Tatuointien päälle (tatuoinnit eivät ole ehdoton este, mutta kuorinta poistaa tehokkaasti myös kuolleita ihosoluja, joten tatuointiväri voi haalistua)


 

Mitä minun pitää ottaa huomioon tullessani sokerointiin?
 
 • Kun tulet ensimmäistä kertaa sokerointiin, suosittelen aloittamaan sääristä, käsivarsista tai kainaloista. Kainalot ovat ihoalueena hiukan herkemmät kuin sääret ja käsivarret, mutta toisaalta ihoalue on kainaloissa pienempi.

 • Karvan tulisi olla ainakin 2-3 mm pitkää, jotta lopputuloksesta tulisi paras mahdollinen

 • Ihoa tulee kuoria säännöllisesti ja mielellään pari päivää ennen sokerointiin tuloa, mutta vältä kuorintaa juuri ennen sokerointia, sillä sokeri itsessään kuorii ihoa tehokkaasti

 • Kosteuta ihoasi hyvin, mutta älä käytä kosteusvoidetta tai ihoöljyä samana päivänä ennen sokerointiin tuloa

Entä sokeroinnin jälkeen?
 
 • Kotona anna ihon kannattaa hengittää vapaasti

 • Vältä kireitä vaatteita

 • Aurinkoa, urheilua, deodoranttia (kainaloiden sokeroinnin jälkeen), solariumia, hajuvesiä ja saunaa tulee välttää 24 tuntia sokeroinnin jälkeen, mutta suihkussa voit käydä normaalisti

 • Huolehdi ihon säännöllisestä kuorinnasta noin 2 kertaa viikossa, mutta älä kuori ihoasi heti sokeroinnin jälkeen

 • Käytä vartalovoidetta päivittäin (voit ostaa hoitolasta) ja tarvittaessa karvojen sisäänkasvua ehkäiseviä tuotteita

 • Suojaa iho auringolta viikko sokeroinnin jälkeen

 • Sokerointia on hyvä tehdä 3-5 viikon välein, jotta saat sokeroinnin maksimaaliset hyödyt ja karvankasvu heikkeneeHelmi-sokeri

 

Hoitolassa käyttämäni Helmi-sokeri on kehitetty herkälle iholle, ja se ei sisällä herkistäviä tuoksuja tai väriaineita eikä sitruunaa, kuten monet muut markkinoilla olevat sokerit sisältävät. Helmi-sokeri on Suomessa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki raaka-aineet on huolellisesti valittuja sekä sinun ihoasi, että luontoa hellien.
 

Varaa heti oma aikasi! www.beautybyanni.fi/ajanvaraus

 • Grey YouTube Icon
 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon

Lataa tästä Beauty by Annin tietosuojaseloste.

© 2020 by Anni Kainulainen.

050 412 1377

Viinikankatu 22

33100 Tampere